Този уикенд град Хисаря приема любителите на тениса от страната

Градът на минералните извори Хисаря ще отвори врати за единадесетото издание на тенис турнира Hissar Open през този уикенд. Състезанието което е от категория ИТЛ 250 започва на 30 юни и е предвидено да продължи до 2 юли. Това е петото календарно събитие за годината от сериите Weekend Tour, които съчетават тенис надпревара със семейна почивка.

Турнирът започва в петък с официална тренировка за всички участници. Сериозната част ще се проведе на следващия ден, когато играчите ще бъдат разпределени в групи. Класиралите се първи и втори в групите ще продължат на елиминационната фаза, а всички останали се включват в утешителен турнир.

Въпреки отсъствието на Стефан Божинов, който е миналогодишния победител в надпреварата, кортовете на СПА Хотел Хисар няма да са лишени от състезателен дух и качествен тенис. В списъка на участниците се отличават имената на Красимир Минтов, Петър Бозуков, Ивайло Воденски и Найден Жеков. Бозуков ще пристигне в Хисаря с голяма доза самоувереност след скорошния си успех в категория ITL500 през май, докато останалите фаворити ще се опитат да повторят успехите си от предишните години.

Победителят в надпреварата ще спечели 250 точки за националната ранглиста на Интерактив Тенис, като всеки участник ще получи подарък от Weekend Tour по повод 10 годишния юбилей на веригата.

Записването за надпреварата продължава, като желаещите да се включат могат да го направят на сайта на www.weekendtour.bg до 28 юни или до изчерпване на местата.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти