Партей отказа да премине в Саудитска Арабия, но Гатузо заминава

Халфът на Арсенал Томас Партей е отказал да премине в клубове от първенството на Саудитска Арабия, съобщава журналистът Фабрицио Романо. Халфът на Арсенал не е приел няколко оферти от страната от Арабския полуостров. 30-годишният ганайски национал смята да продължи кариерата си в Европа.

Арсенал е решен да продаде полузащитника това лято, а Ювентус е един от кандидатите за подписа на Партей. През миналата кампания Партей игра в 40 мача за "артилеристите", които останаха на второ място в крайното класиране във Висшата лига на. Халфът е оценяван на над 30 милиона евро. В кариерата си ганаецът е носил екипа на Атлетико Мадрид, Майорка и Алмерия. Халфът премина в Арсенал през 2020 година.

Дженаро Гатузо обаче е близо до договор с отбор от Саудитска Арабия, съобщи телевизия Sky Sport Italia. От 45-годишния специалист се интересуват няколко клуба от държавата. Гатузо е без отбор от началото на годината, когато се раздели с испанския Валенсия.

Агентът на италианеца Жорже Мендеш е в контакт с възможните варианти за нов клуб на Дженаро Гатузо, като развръзката се очаква скоро. При постигане на споразумение с тим от Саудитска Арабия това би бил четвърти треньорски ангажимент за Гатузо извън Италия откакто той прекрати състезателната си кариера през 2013 година.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти