Ето защо Маркюс Тюрам предпочете Интер пред Милан

Интер спечели първата трансферна битка с градския съперник Милан през това лято, след като си осигури подписа на нападателя Маркюс Тюрам, който ще пристигне като свободен агент.

Интер изпреварва Милан за Тюрам

Самият играч е предпочел “нерадзурите” заради възможността да играе в схемата 3-5-2, достигането на тима до финала в Шампионската лига, стила на игра и потенциала да се превърне в бъдещата “деветка” на “Змията”, пишат “Гадзета дело спорт” и “Екип”. Освен това офертата на Интер е била малко по-добра от тази на Милан от финансова гледна точка: 6 млн. евро нетна годишна заплата срещу 5,5 млн. евро. Очакванията са контрактът на досегашния голмайстор на Борусия (Мьонхенгладбах) са той да е за следващите пет сезона.

Междувременно, журналистът Матео Морето твърди, че “Дявола” е работил усилено през последните 20 дни по трансфера на Тюрам и до последно клубното ръководство е било убедено, че ще получи финалното “да” на играча след отказа му да премине в Пари Сен Жермен и РБ Лайпциг. От друга страна, “Тутоспорт” припомня, че интересът на “нерадзурите” към френския национал датира още отпреди две години, но точно тогава той се контузи и така беше привлечен Хоакин Кореа.

Самият Тюрам се подтогвя за официализирането на своя трансфер, като днес публикува видео в Инстаграм, чрез което се сбогува с феновете на Гладбах.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти