Ранно отпадане за Сабаленка в Берлин

Поставената под номер 1 в схемата на турнира по тенис на трева за жени в Берлин Арина Сабаленка отпадна още във втория кръг.

Представителката на Беларус загуби с 2:6, 6:7(2) от рускината Вероника Кудерметова. Срещата продължи точно сто минути, като Сабаленка бе в ролята на догонваща в резултата практически през целия мач.

Кудерметова, която през миналата седмица достигна до финала на турнира в Хертогенбош, поведе с 4:0 гейма в първия сет, който приключи скоро след това.

Рускинята водеше с пробив и в началото на втория сет, но Сабаленка успя да го върне при 4:4. Така се стигна до тайбрек, в който обаче Кудерметова отново имаше предимство и го спечели със 7:2 точки.

В четвъртфиналите тя ще играе в изцяло руски сблъсък с шампионката от Хертогенбош Екатерина Александрова.

Александрова продължи чудесната си серия на трева с убедителен успех с 6:4, 6:0 над поставената под номер 5 Коко Гоф. Американката поведе с 3:1 гейма в началото на двубоя, но след това допусна куп грешки, което позволи на Александрова да обърне двубоя.

В друг четвъртфинал ще се срещнат Мария Сакари и Маркета Вондроушова.

Гъркинята Сакари, която е номер 6 в схемата, победи за малко повече от час Аляксандра Саснович с 6:2, 6:1, докато чехкинята Вондроушова водеше с 6:3, 6:5 срещу Юле Ниймайер, когато германката се отказа заради контузия в китката.

Още от Тенис

Виж всички