Чепнгетич ще защитава титлата си на маратона на Чикаго срещу Хасан и Сисън

Рут Чепнгетич ще се завърне, за да защитава титлата си на маратона на Чикаго в тазгодишното издание. Тя ще се изправи срещу победителката от маратона на Лондон тази година Сифан Хасан и срещу рекордьорката на САЩ Емили Сисън.

Чепнгетич триумфира в Чикаго през 2022 г. с 2:14:18 часа - само на 14 секунди от световния рекорд, като така стана втората най-бърза жена в историята на маратона.

Кенийката, която е световна шампионка от 2019 г., ще стартира в Чикаго отново на 8 октомври. Тя спечели и през 2021 г. с 2:22:31 часа. През 2023 г. тя се надява да постигне личен рекорд.

“Планирам да защитя титлата си и да подобря резултата си. Няма по-добро състезание от маратона на Чикаго”, каза кенийката преди надпреварата през есента.

Хасан направи дебют в маратона в Лондон, като успя да спечели още първото си състезание в дисциплината с 2:18:33. На Световното в Будапеща тя планира да се състезава на писта, а само шест седмици по-късно ще я видим отново на шосе в Чикаго.

Сифан Хасан - универсалната атлетка

“В момента моят фокус е върху Световното първенство в Будапеща, така че подготовката ми за маратона ще бъде много кратка. Но както повечето хора знаят, аз обичам да се предизвиквам. Ще видим как ще отговори тялото ми. Доброто нещо е, че имам опит от Лондон, така че очаквам с нетърпение Чикаго, за да видя какво ще ме научи маратонът този път”, сподели Хасан.

За разлика от Хасан Сисън реши да пропусне сезона на писта и да насочи изцяло към подготовката си за Чикагския маратон. Тя има 2:18:29 часа от миналогодишното издание на надпреварата.

“Чикаго е мястото, където поставих рекорд на САЩ миналата година. Очаквам с нетърпение да се завърна за ново страхотно състезание през октомври”, каза Сисън.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти