Саръбоюков остана на 3 см от личния си рекорд за трето място на Европейското отборно първенство

Четвъртият в скока на дължина от Европейското първенство в зала в Истанбул тази зима Божидар Саръбоюков записа поредния си добър резултат в сектора през сезона. 18-годишният възпитаник на Димитър Карамфилов зае трета позиция на Европейското отборно първенство от Втора лига в Хожув (Полша) с резултат от 7.78 метра (0.6 м/сек). Той регистрира този метраж в последния си шести опит. Саръбоюков поведе класирането още в първия си опит със 7.72 м (0.8 м/сек), но след това имаше проблеми с разбега и направи няколко фала.

Той остана само на 3 сантиметра от личния си рекорд на открито, който е 7.81 м от по-рано този месец. В зала пък Саръбоюков има 7.97 м от финала на Европейското в Истанбул тази зима.

Скокът на дължина при мъжете беше спечелен от хърватина Марко Чеко със 7.86 м (0.1 м/сек), а втори се нареди литовецът Мариус Вадейскис с изравнен личен рекорд от 7.80 м (0.9 м/сек).

Саръбоюков донесе ценни 14 точки за отборната надпревара и след 16 дисциплини България излезе на шесто място със 138 точки. За Първа лига се класират първите три отбора от 16-те, а последните три изпадат в Трета лига.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти