Отново пращат Хюлкенберг при Макс в Ред Бул

Нико Хюлкенберг ще е “идеалният пилот №2” на Макс Верстапен в Ред Бул и ще се представя много по-постоянно в сравнение със Серхио Перес. Това е мнението на анализатора Питър Уиндзър, който обаче в последно време постоянно се опитва да привлече вниманието на медиите с бомбастични изказвания. Предишното му обяснение беше, че Шарл Леклер се опитва да избяга от Ферари и може да се озове в Алпин.

Хюлкенберг, който е един от най-добрите във Формула 1 на дъжд и на изсъхваща писта, се класира втори в квалификацията за Гран При на Канада и раздели първата редица на старта с Макс Верстапен. В неделя Макс спечели 41-ата си победа във Формула 1, а Нико не успя да се класира в зоната на точките.

“Може би Хюлкенберг ще е по-доброто решение за Ред Бул от Серхио Перес - заяви Уиндзър, който е и бивш тим мениджър на Уилямс и Ферари. - Перес имаше проблеми в първите две части на квалификацията, не успя да загрее добре стиковете, после гумите интермедия, постоянно беше в трафик и се оказа на грешното място в грешното време, това беше основната разлика с представянето на Верстапен.”

Герхард Бергер: Макс е като Сена!

След това Уиндзър обясни защо смята Хюлкенберг за по-подходящ за Ред Бул от Перес.

Доктор Марко отново предупреждава Перес

“Нико ще е перфектният №2 на Макс - убеден е Уиндзър. - Той се справя отлично в трудни условия, когато е мокро и започне да изсъхва. Прилича на Верстапен в това отношение, в събота стигна до третата част на квалификацията, съотборникът му Кевин Магнусен не успя да го постигне.”

Васьор посочи прогреса на Ферари

Верстапен и Хюлкенберг са добри приятели и поне на два пъти досега Нико беше спряган за място в Ред Бул - през 2019 и 2020, когато в тима имаше неяснота около това кой да партнира на Макс в дългосрочен план и въртележката с Алекс Албон и Пиер Гасли.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти