Виктория Томова играе днес отложения си мач в Бирмингам

Виктория Томова ще изиграе днес мача си от първия кръг на АТР 250 турнира на трева в Бирмингам. Двубоят на най-добрата ни тенисистка срещу чехкинята Тереза Мартинова беше насрочен за вторник, но забавяне в срещите наложи корекция в програмата и той бе отложен за днешния ден. Двете ще се изправят една срещу друга във втория мач на Корт№1.

Томова загуби от Син Ван с 3:6, 3:6 в последния кръг на квалификациите в Бирмингам, но все пак намери място сред участничките в основната схема след отказването поради контузия на Елизабета Кочарето.

Тереза Мартинцова понастоящем е №122 в световната ранглиста но е достигала до №40 през февруари 2022 година. Двете са играли три пъти помежду си до момента, като балансът е 2-1 победи в полза на чехкинята.

При евентуална победа днес, българката може да срещне във втория кръг поставената под №1 Барбора Крейчикова, която стартира срещу испанката Кристина Букса.

Любопитен факт е, че това е трети случай през сезона, в който българката успява да влезе в основна схема на силен турнир като „LL“. Това се случи в Маями и в Мадрид, като в Маями съумя да се възползва и да преодолее първия кръг.

Още от Тенис

Виж всички