Класна битка на диск на Диамантената лига в Лондон, вече са продадени над 40 000 билета

Действащият олимпийски шампион в мятането на диск Даниел Стол (Швеция) ще се изправи срещу световния златен медалист Кристиян Чех (Словения) в поредната класна битка между двамата по време на Диамантената лига в Лондон на 23 юли. За атлетическия спектакъл вече са продадени над 40 000 билета.

Чех, който преди броени дни постигна четвъртия най-силен резултат в историята - 71.86 метра, има две диамантени победи от началото на годината (Доха и Рабат).

Стол спечели първото си олимпийско злато в Токио през 2021 г., а през 2019 г. беше световен шампион в Доха.

Историческо състезание за Чех и Стол и стойностна битка над 71 метра

Битката в сектора за мятане на диск в Лондон ще събере всички най-големи имена в момента, като сред тях ще бъде и едва 20-годишният Миколас Алекна (Литва), който спечели сребро на Световното в Орегон през миналата година, както и европейската титла в Мюнхен.

Сребърният олимпийски медалист от Токио Симон Петерсон (Швеция) и световният шампион от 2017 Андриус Гуджуис (Литва) също ще бъдат сред участниците в Лондон.

“Много съм развълнуван да се състезавам в Лондон за първи път следващия месец. Започнах сезона много добре - с победи в Диамантената лига в Доха и Рата, така че искам да запазя формата си през целия летен сезон”, каза Чех.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти