Мъри: Наясно съм какво трябва да направя в "Куинс"

Британският тенисист Анди Мъри знае какво трябва да направи на турнира в "Куинс" пред тази седмица, за да бъде поставен за надпреварата от "Големия шлем" "Уимбълдън".

36-годишният Мъри е петкратен шампион в състезанието, а победата му в Нотингам го изкачи до 38-а позиция в световната ранглиста - най-високото му класиране след операцията на тазобедрената става, която претърпя. Достигане до полуфиналите в Куинс Клъб би било достатъчно за изкачване до 32-а позиция и място сред поставените.

Мъри на най-висока позиция от пет години насам

"Когато взех решение да дойда и да играя в Нотингам вместо на турнир от сериите АТР 250, си дадох шанс. Миналата година се справих добре в Куинс", каза Анди Мъри, който защитава точки за ранглистата за класирането на финала в Щутгарт по същото време през 2022-а.

Втора поредна “Чалънджър” титла на трева за Анди Мъри

"Наясно съм какво трябва да направя и ако стигна до полуфиналите в "Куинс", със сигурност ще бъда поставен, а може и класиране на четвъртфиналите да е достатъчно", добави тенисистът.

Двукратният шампион от "Уимбълдън" изигра 10 мача за 14 дни, което бе голям физически тест за него особено предвид факта, че играе с метална тазобедрена става.

"Беше доста трудно, мачът в неделя беше тежък. Ще се опитам да направя каквото трябва, за да се възстановя за вторник.

"Алекс де Минор обича да играе на трева, както много от австралийците. Няма да е лесно, защото той те кара да работиш много здраво и е доста бърз по корта", заяви още Анди Мъри.

Още от Тенис

Виж всички