Екатерина Александрова защити титлата в Хертогенбош

Рускинята Екатерина Александрова спечели титлата на турнира по тенис на трева в Хертогенбош (Нидерландия) с награден фонд 260 хиляди долара.

Поставената под номер 4 Александрова направи обрат и победи на финала сънародничката си и водачка в схемата Вероника Кудерметова с 4:6, 6:4, 7:6(3) за 2:52 часа и триумфира в надпреварата за втора поредна година.

28-годишната Александрова изоставаше със сет и пробив, но успя да запише 10-ата си поредна победа в турнира и да защити титла на сингъл за първи път в кариерата си.

В решителния трети сет се игра без пробиви, Александрова пропусна три мачбола в 10-ия и в 12-ия гейм, но след 2:2 в тайбрека доминираше, спечели пет от следващите шест разигравания и след 7;3 затвори мача.

Двубоят започна с един час по-късно заради дъжд и беше прекъсват на два пъти заради лошото време преди Александрова да завоюва четвърта трофей от УТА в своята кариера. Без прекъсванията срещата завърши за 2:52 часа, което е най-дългият финал при жените за сезона досега.

Рускинята става едва втората тенисистка, която печели последователни титли на турнира след Тамарин Танасугарн от Тайланд през 2008 и 2009 година.

Още от Тенис

Виж всички