Зверев срещу Тийм на старта в Хале

Александър Зверев има нов съперник за първия кръг на турнира по тенис на трева в Хале (Германия). Това е Доминик Тийм, който победи представителя на Германия на финала на Откритото първенство на САЩ през 2020 година.

Първоначално олимпийският шампион трябваше да се изправи срещу испанеца Роберто Баутиста Агут, но основната схема беше променена, след като канадецът Феликс Оже-Алиасим се оттегли заради контузия. Сега Агут ще се изправи срещу квалификант, докато Зверев ще срещне австриеца Тийм.

"Това е първият ми турнир на трева от две години. Справям се доста добре на тренировките, но всичко зависи от мачовете", заяви Зверев, цитиран от световните агенции. Той достигна до два финала в Хале-през 2016 и 2017 година.

Доминик Тийм победи Александър Зверев в пет сета на финала на Откритото първенство на САЩ през 2020 година. Австрийският тенисист има 8 победи в 11 мача срещу германеца, но в последния двубой между тях през 2021 година победител беше Зверев.

Тийм се завръща на корта след лечение на тежка контузия в китката, докато Зверев лекуваше травма в глезена в продължение на повече от шест месеца.

Още от Тенис

Виж всички