Джордан Томпсън се класира на 1/4-финалите в Хертогенбош

Австралиецът Джордан Томпсън победи със 7:6(4), 6:1 завръщащия се след дълго лечение на контузия Милош Раонич и се класира на 1/4-финалите на турнира по тенис за мъже в Хертогенбош. Томпсън, който е 103-и в световната ранглиста на АТП, се справи с канадеца за час и 34 минути и в следващия си мач ще срещне Адриан Манарино. По-рано днес французинът спечели срещу Даниил Медведев.

Първият сет между Томпсън и Раонич бе решен след драматична развъзка, след като двамата задържаха подаванията си в 12-те редовни гейма. Канадецът не успя да спечели сервиса си в четвъртото разиграване и отстъпи с 1:3, а Томпсън се възползва още от първия сетбол. Във втория сет Томпсън спечели подаванията на Раонич в четвъртия и шестия гейм. Това му даде сериозна доза самочувствие и затвори мача с лекота, печелейки втория сет с разгромното 6:1.

В друг от 1/8-финалните мачове поставеният под номер 4 Алекс Де Минор победи с 6:1, 6:7(5), 6:3 сърбина Ласло Джере. Австралиецът ще се изправи срещу шестия в схемата Талон Грийкспоор от Нидерландия. Той от своя страна спечели с 6:3, 6:2 срещу друг тенисист от Австралия - Алексей Попирин.

Още от Тенис

Виж всички