Конте: Бях 200% убеден, че Манчестър Сити щеше да се затрудни срещу Интер

Бившият наставник на Интер Антонио Конте похвали “нерадзурите” за достигнатия финал в Шампионската лига, който беше загубен с 0:1 от Манчестър Сити. Той също така подчерта, че италианският футбол незаслужено е критикуван предвид трите европейски финала на местните клубове през изминалия сезон.

Антонио Конте сподели плановете за бъдещето си

“Пеп Гуардиола беше казал, че италианският футбол е жесток към себе си и сам си пречи. Аз съм съгласен с него, защото имаме отлични наставници, които постоянно учат и трупат знания. През този сезон италианските клубове показаха с достигането си до финалите на трите евротурнира, че не изостават с много от останалите. Бях 200% убеден, че Манчестър Сити щеше да страда срещу Интер. Когато се изправиш срещу толкова добре подготвени отбори, не е толкова лесно. Сити също така изпита тежестта на ролята на фаворит.

Фактът, че нашите отбори успяха да се съревновават с най-големите клубове в Европа, доказва, че италианският футбол не е в криза. Можем само да поздравим Интер, Рома и Фиорентина. Що се отнася до Ромелу Лукаку, в тези 30 минути във финала той показа на какво е способен, тъй като именно в този период от мача Интер имаше най-много голови положения. Вкарването на играч с неговата сила на терена прави разликата. През тази година той имаше физически проблеми, но никой не бива да се съмнява в неговите качества”, коментира Конте на своя пресконференция в Арецо.

Специалистът също така изрази съжаление, че колегата му Лучано Спалети реши да напусне Наполи след шампионската кампания на тима. “Не е лесно да печелиш с Наполи, тъй като страстната подкрепа на феновете може да бъде променлива. Въпреки че тимът практикува доста атакуващ стил на игра, той също така беше организиран в бързото си връщане на топката и намирането на равновесие. Жалко, че пътят на Спалети в Наполи свърши. Казвам го като човек, чиито престои в клубовете на няколко пъти бяха преждевременно прекъсвани. Основите бяха положени и Спалети можеше отново да ги изведе до триумф, но трябва да уважим неговото решение. Понякога наистина достигаш своя лимит и след това караш по инерция”, заяви той.

Популярният наставник освен това каза добри думи за починалия преди няколко дни Силвио Берлускони. “Това е някой, който сътвори история. Както е при всички хора, които творят история, той също беше разделителна личност - той беше или обичан, или мразен. Но дори тези, които бяха против Берлускони, му се възхищаваха, тъй като той беше визионер. Берлускони направи нещо изключително в Милан и наистина беляза една ера. Вярно е, че той и Адриано Галиани в миналото се опитаха да ме доведат в Милан (през 2015 г. - б.р.). Това е повод за гордост и удовлетворение, защото винаги съм ценял тези хора”, добави Конте.

Още от Футбол свят

Виж всички