Шефът на италианския футбол не се интересува от решението на УЕФА за Ювентус

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина заяви, че не е заинтересован от евентуалното изключване на Ювентус от европейските клубни турнири. “Старата госпожа” в крайна сметка отнесе солидно наказание от 10 точки в първенството, което стана причина те да се смъкнат едва до седмото място в подреждането и да вземат квота само за Лигата на конференциите.

Ювентус си плати достатъчно, смята Галиани

В момента шефовете на Юве изчакват решението на УЕФА по обвиненията в манипулации на трансферни суми в опити за надуване на капиталовите печалби. Само преди няколко дни обаче те напуснаха Суперлигата, в която бяха останали единствено Ювентус, Барселона и Реал Мадрид, което бе изтълкувано от много анализатори като жест от шефовете на тима към европейската футболна централа.

Ювентус се заяде с Интер след загубата на финала

“Аз съм вицепрезидент на УЕФА и президент на Италианската футболна централа, но вярвам в независимостта на правосъдната система. Не знам нищо, не зависи от мен, но и не е предмет на моя интерес. Това, което ме интересува е, че най-после в Италия имаме момент на спокойствие и няма да имаме повече смущения, както и за следващата кампания. Трябва да обърнем страницата, да изградим железни закони, които да важат за всички, след което да продължим напред,” заяви Гравина.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти