Димитър Димитров: Черноморец играха един доста по-нестандартен баскетбол за България

Капитанът на Балкан Димитър Димитров говори след току-що спечелената седма титла от Националната баскетболна лига. Ботевградчани се справиха с Черноморец след 83:75 и така затвориха финалната серия с 3-0 в Бургас. Димитров изигра силен мач, записвайки 10 точки и 7 борби.

Седмата е факт: Балкан защити титлата си в НБЛ и доказа шампионското си ДНК

"Всеки трофей си е уникален за себе си. За всеки трофей сме се борили здравата и сме тренирали здраво. Имали сме своите възходи и падения. Този не е с изключения. По едно време през сезона играхме много слабо, имахме доста падения. Черноморец играха един доста по-нестандартен баскетбол за България. Изненадаха доста отбори и мисля, че играха много добре, но успяхме да покажем една доста добра защита, която мисля, че не бяха срещали тази година и ги затрудни на максимална степен.

Доста добре са измислили медала от федерацията за първи път. За националния отбор не мога да кажа. Дали Шампионската лига е постижима цел е въпрос към ръководството. Не знам дали имат амбиции за Шампионска лига, но с този състав, с малко подобрение, мисля, че имаме шанс - защо не", коментира капитанът на "зелените".

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти