Пламен Христов: На 80% сме приключили със селекцията за новия сезон

Очаквам сериозна подкрепа от феновете от есента за да бъде Варна непревземаема крепост, коментира старши треньорът на моряците

ВК Черно море е на финалната права със селекцията на мъжкия си отбор за новия сезон 2023/24 във волейболния елит, обявиха от клуба. Водят се преговори с диагонал от чужбина и опитен разппеделител.

„На 80% сме приключили със селекцията за новия сезон в Ефбет Супер Волей“, заяви старши треньорът на „моряците“ Пламен Христов.

"Мирослав Градинаров се завърна, договор подписахме и с друг кадър на клуба - либерото Мартин Иванов, както и с беларуския централен блокировач Стасис Лиасчунскас. Търсехме вариант за опитен диагонал и се спряхме на играч от чужбина, с когото президента ни Красимир Илиев сключи предварителен договор. В момента оправяме документите му по пребиваването в България, затова нека да получи разрешение и ще го обявим."

"В заключителни преговори сме с опитен разпределител. Има съгласие по основните клаузи на договора, остава да изчистим някои дребни елементи. Когато финализираме трансферът ще го обявим. На практика с тези двама нови играчи, селекцията ще приключи. С новите, както и с момчетата в отбора, мисля, че ще се получи хубава сплав от младост и опит. Ще включа отново момчета от школата на клуба при мъжете. Важно е да се интегрират постепенно, а и ядрото на представителния отбор винаги е бил от собствени кадри", допълни Христов.

Красимир Илиев: Черно море ще има по-силен отбор! Пламен Христов остава начело на отбора

"Новият сезон се очертава да бъде още по-интересен и оспорван с оглед на заявките и селекциите, които правят отборите. За клуб с традиции във волейбола като "Черно море" е важно да бъде фактор в шампионата и ще бъдем. Очаквам сериозна подкрепа от феновете през есента, за да бъде Варна отново непревземаема крепост за съперниците. Който си позволи да ни подцени - ще има тежки моменти на изживяване", заключи опитният специалист.

Миро Градинаров се връща у дома

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти