Французин спечели турнир за аматьори на Интерактив Тенис

Завърши турнирът за аматьори от категория ITL75. Домакин на срещите бяха кортовете в Борисовата градина, а поради лошото време през последните дни, бе взето решение финалът да се играе на закрито в тенис клуб "МГ Парадайс Тенис"

В оспорван мач с много обрати, Стефан Кроуз успя да победи Божидар Николов с 2:1 сета, в отделните части 4:3(4), 3:4(3), 10:6

Още преди началото на този мач, анализаторите прогнозираха трисетова драма, част от стила на Божидар, който в над 70% от случаите приключва мачовете си след три сета.

А победата определено не дойде лесно. Французинът успя да спечели първия сет след тайбрек, а във втория сет - ролите се размениха и Божидар спечели в тайбрек, с което изравни резултата в сетовете – 1:1. Така срещата трябваше да се реши в решаващ трети сет - шампионски тайбрек.

В началото на решителната третата част Божидар допусна прибързани грешки и Стефан възползва от тях, като успя да дръпне със 7:2. Това му даде увереност и той не допусна нов обрат.



Това е втора титла за Кроуз след титлата му през октомври в най-ниската категория. От тогава той показва израстване и съвсем закономерно спечели втората си титла в ITL75, средна категория. След края на мача двамата играчи споделиха, че очакват с нетърпение началото на пролетния мастърс, стартът на който ще бъде обявен до дни.



В изтекла информация стана ясно, че така дългоочакваната нова платформа на Интерактив теннис е на път да бъде пусната до дни, а с нея ще бъдат обявени редица турнири за любители в София, Пловдив, Варна, Казанлък. Сред предстоящите турнири се очаква да бъде и пролетния мастърс на ИТЛ -  "Sofia Masters 1000".

Още от Тенис

Виж всички