Кристъл Палас съсече Борнемут с голове на Езе

Кристъл Палас продължи доброто си представяне след завръщането на Рой Ходжсън и постигна победа с 2:0 над Борнемут в мач от 36-ия кръг на Премиър лийг. И двете попадения за “орлите” бяха дело на Еберечи Езе (39’, 58’), който успя да се разпише и в двете полувремена.

Срещата не започна с някакви сериозни положения пред двете врати. Първата по-интересна ситуация дойде след изминаването на половин час игра, когато реферът Майкъл Солсбъри бе извикан да прегледа ситуация за червен картон след влизане на Йоаким Андерсен, но в крайна сметка реши да не го отстранява. Само няколко минути след това домакините стигнаха до първото си попадение, което дойде след добри отборни действия, а Джордан Аю намери Еберечи Езе в пеналта, а той вкара за 1:0.

Играчите на Ходжсън можеха да стигнат до втори гол още в началото на втората част, но удар на Уил Хюс бе отразен от стража на Борнемут. Все пак в 59-ата минута отново Езе получи добър пас и с плътен удар преодоля Нето за втори път в двубоя и в общи линии сложи край на по-голямата част от интригата в двубоя.

С този успех Кристъл Палас заема 12-ото място в класирането с 43 точки и диша повече от спокойно за мястото си в Премиър лийг през следващата година. Борнемут е 14-и в подреждането на първенството и със своите 39 точки също е спокоен, тъй като е на цели 8 точки от Лийдс, който е първият тим под чертата на опасната зона.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти