Аталанта отнесе наказание след расистките обиди към Влахович

Една от трибуните на стадиона на Аталанта ще бъде затворена заради расистки и дискриминационни обиди към нападателя на Ювентус Душан Влахович, обявиха от Серия „А“.

Спортният министър на Италия се извини на Душан Влахович

Сърбинът, който вкара втория гол за "бианконерите" за успеха с 2:0, стана мишена на много обиди в края на мача от "80% от 9000 зрители" на северната трибуна на "Гевис", се споменава в доклада на Дисциплинарната комисия. Обидите се повториха въпреки опитите за намеса на играчите на Аталанта, както и освиркванията на другата част от публиката, се казва още там.

Влахович, който бе бесен от обидите, получи и жълт картон заради това, че призова тифозите към мълчание след попадението, което вкара в края на добавеното време на срещата. Неговият съотборник в Алекс Сандро поиска "по-сериозни наказания" за расистки обиди. Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини пък смята, че поведението на привържениците на отбора се дължи на "липса на възпитание", а не на "расизъм". "Ако говорите за расизъм, сте на грешен път. Ние имаме в състава си Марио Пашалич и Берат Джимсити, а преди това Йосип Иличич", каза той пред DAZN.

Расистките инциденти са често срещани в Италия. Феновете на Ювентус също обиждаха на расистка основа Ромелу Лукаку от Интер по време на мача за купата на страната в началото на април. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти