Федерер: "Ролан Гарос" без Надал би бил брутален удар за тениса

Легендарният тенисист Роджър Федерер се надява Рафа Надал да се възстанови навреме за Откритото първенство на Франция и добави, че би било "брутален" удар за тениса, ако 14-кратният шампион на "Ролан Гарос" отсъства тази година.

Надал лекува контузия на бедрото, която получи на Откритото първенство на Австралия през януари, и опасенията, че испанецът може да пропусне турнира от Големия шлем в Париж, се засилиха, след като той се оттегли от турнира в Рим тази седмица.

Надал пропусна турнира в Мадрид миналата седмица, както и в Индиън Уелс, Маями, Монте Карло и Барселона преди това.

"Би било брутален удар за тениса, ако Рафа не играе на "Ролан Гарос", каза 20-кратният победител на турнири от Големия шлем пред "Скай Спортс" по време на Гран при на Маями във Формула 1.

Федерер, Уилямс и други тенис знаменитости гледаха на живо Гран При на Маями

"Все още се надявам да участва, видях, че се оттегли от Рим, така че му желая най-доброто. Очевидно Новак (Джокович) не е играл толкова много, така че се надявам, че той също ще бъде силен, а след това и всички млади момчета, които идват," добави Федерер, който се оттегли от тениса миналата година.

Надал не е пропускал Откритото първенство на Франция, откакто спечели първата от рекордните си 22 големи титли за мъже в Париж през 2005 година. Тазгодишното издание на "Ролан Гарос" започва на 28 май.

Още от Тенис

Виж всички