Шумахер: Перес трябва да напусне Ред Бул

Бившият пилот във Формула 1 Ралф Шумахер е на мнение, че Серхио Перес и Ред Бул трябва да се разделят в края на този сезон заради напрежението, което се е породило между мексиканеца и съотборника му Макс Верстапен. Това е поредната екзотична идея на Ралф, който миналата година беше убеден, че ако критикува безспирно Гюнтер Щайнер, това ще помогне на племенника му Мик Шумахер да запази мястото си в Хаас.

„Серхио беше силен в Азербайджан и има потенциал в отделни състезания да е по-бърз от Макс – написа Ралф в колонката си за Sky Sports Германия след победата на Перес в Баку. – Но с оглед на битката за световната титла, не мисля, че той притежава постоянството на Верстапен. Понякога, когато не е доволен от колата, той прави грешки, когато е под напрежение. Верстапен не прави такива грешки, така че мисля, че той е по-добрият пилот ако гледаме представянето им през целия сезон.”

Как обаче Ралф е стигнал до идеята, че Перес трябва да се махне от Рез Бул?

И доктор Марко обеща да няма заповеди от бокса

„В падока в момента циркулират много слухове относно бъдещето на Перес – допълни германецът. – В Ред Бул имат варианти: Юки Цунода, Дениъл Рикардо също е тук, на пазара също има много пилоти. Ако има проблеми в отношенията между Верстапен и Перес, то раздялата с мексиканеца ще звучи смислено. Ако се вгледате отблизо, ще видите, че двамата съотборници не се разбират добре и когато е налице такава ситуация, това е в ущърб на тима.”

Хорнър: Сега Перес да спечели и на нормална писта

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти