Новият временен мениджър на Тотнъм: Имаме шест мача да променим ситуацията

Новият временен мендижър на Тотнъм Райън Мейсън застана за пръв път пред медиите, след като замени Кристиан Стелини начело. Бившият полузащиник трябва да завърши сезона начело на “шпорите”, тъй като в понеделник ръководството острани бившия Стелини след катастрофалното поражение срещу Нюкасъл с 6:1. Мейсън, който застава за втори път начело на лондончани като временен треньор, е напълно уверен, че е готов за тази позиция.

Официално: Тотнъм изгони и Стелини, друг от асистентите поема отбора

“За мен да поема тази работа бе лесно решение. Чувствам се комфортно и не се съмнявам, че съм готов. Това е част от играта. Очаква ни наистина голям мач в четвъртък срещу Манчестър Юнайтед. Моят фокус, играчите и всички в клуба е да се подготвим за сблъсъка. Случилото се в неделя бе разочароващо, така че очаквам реакция от футболистите, но и от всички в клуба. Радвам се, че феновете бяха компенсирани парично, защото те са важни за нас, ние ги ценим и имаме нужда от тях,” коментира Райън Мейсън.

Шефовете на Тотнъм искали Конте да довърши сезона

След това временният наставник говори по-конкретно за своите цели и очаквания, като отказа да отговаря на конкретни въпроси за Хари Кейн и неговото настояще и бъдеще в тима. Капитанът на Англия има договор само за още един сезон, а от седмици е настоятелно свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед.

Играчите на Тотнъм с обръщение към феновете, връщат им парите

"Имаме шест мача, за да се опитаме да променим ситуацията и да влезем в малко по-положителна серия. Аз вярвам в тази група, както и в този футболен клуб. Надявам се, че ще можем да покажем това на терена. Хари Кейн? Не става въпрос за отделен човек, а за цялата група от играчи и клуба като цяло. Сезонът все още не е приключил. Фокусът не е върху индивидуални играчи, а върху цялата група и това няма да се промени. В клуб като този винаги има спекулации. Ние обаче трябва да сме близо до отборите пред нас и да го покажем на терена. Моят фокус е върху отбора, нямам намерение да слушам външни говорения. Трябва да се съсредоточим върху нашата работа и върху това да постигаме резултати на терена,” заяви временният наставник на Тотнъм.

Още от Футбол свят

Виж всички