Насри се върна към сериозна кавга с Гуардиола, защо е пратен да тренира сам и впечатленията си от Артета

Бившият френски национал Самир Насри направи поредното си протоворечиво изказване, като този път в обект на коментарите му се оказа Джосеп Гуардиола, когото определи като “арогантен”. Халфът се върна към спомените си от времето си в Манчестър Сити, когато за кратко работи под ръководството на каталунеца и Микел Артета. Именно двамата, но вече в ролята си на наставници на “гражданите” и Арсенал ще се изправят в решаващ двубой за титлата в Премиър лийг тази вечер.

“Първият ден ме извика в офиса си и ме попита: “Какво искаш да правиш?”. Аз му отговорих, че зависи от него и това дали смята да разчита на мен. “Разчитам на теб, ако си наистина добре с главата,” отговорил Пеп. След това правим първа тренировка, всичко върви добре, той е доволен от мен. На следващия ден ме вика отново и започва да ми крещи за теглото ми. “Намали нивото на гласа, няма нужда да ми викаш, не съм дете, а съм на 29 години,” отговорих. Може би ваканцията беше своеобразно бягство за мен, време да правя това, което исках, защото идвах от труден сезон (травма в сухожилие, която извади Насри за четири месеца). В личния ми живот също се случиха много неща. Пеп ми отговори: “Прав си, съжалявам.”

“Когато пристигнах, Гуардиола ми каза, че теглото ми трябва да бъде 76 килограма. Не бях се претеглял от времето ми в Марсилия, защото във Висшата лига винаги има програми за натрупване на мускули. Той искаше играчите му да са слаби и в добра форма. Аз пристигнах с четири килограма повече, а при него, ако имаш повече от 2.5 килограма над нормата, не можеш да тренираш с отбора, така че аз тренирах сам.

Първата година Микел Артета бе още играещ треньор и тренираше с нас. След това пое повече отговорности. Той обясняваше много добре упражненията, беше много страстен и познаваше нещата. Не съм изненадан от това, което му се случва днес, защото дори като играч, той беше истински лидер,” разказа спомените си Насри.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти