Сериозни разминавания в показанията по "случая Негрейра"

Испанската преса не спира да вади различни интересни подробности около шумно разразилия се скандал по “случая Негрейра”. Сега “Ла Секста” информира, че синът на бившия заместник шеф на съдийската комисия Хосе Мария Енрикес Негрейра - Хавиер Енрикес Ромеро има много сериозни разминавания в показанията си пред министерство на финансовите, където е бил разпитван по повод данъчните разследвания на фирмата му и съмнителните плащания от страна на Барселона, и в тези пред полицията, където е давал показания по повод обвиненията в корупция.

Президентът на Атлетико защити Барселона

Източникът на медията твърди, че пред финансовото министерство той е умаловажил напълно сериозността на докладите и е твърдял, че за тях е получавал минимални заплщания по 20 евро. Година по-късно пред полицията обаче вече е обяснил, че цената само на един от докладите за съдиите му е бил заплащан между шест и седем хиляди евро, тъй като са много сложни и някои от тях били по над 20 страници.

Преди дни стана ясно, че Хавиер Енрикес Ромеро е представил фактури на данъчните власти на стойност 100 хиляди евро, с които е закупил кола, с която се е грижел за съдиите при домакинствата на Барселона.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти