Швьонтек се чувства уверена преди защитата на титлата си на "Ролан Гарос"

Трикратната шампионка от "Големия шлем" Ига Швьонтек заяви, че трябва да се научи как да се справя с напрежението да бъде номер 1 в света и да не позволява на очакванията да ѝ тежат. Полякинята се готви да защитава титлата си от "Ролан Гарос" следващия месец.

21-годишната Швьонтек победи Арина Сабаленка с 6:3, 6:4 на турнира в Щутгарт в неделя за втората си успешна защита на титла тази година след тази в Доха.

Попитана как се справя със статута си на номер 1, Швьонтек каза, че се концентрира върху играта си.

"Миналата година беше наистина, наистина трудна и имах чувството, че този сезон може да е труден, заради това, което хората очакват. Щастлива съм, че успях да го преодолея. Това беше може би най-голямото нещо, през което трябваше да премина в началото на годината", заяви полякинята.

След отпадането си в четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия през януари, Швьонтек каза, че е била повлияна от напрежението и че е влизала в мачове с надеждата да не загуби, вместо да иска да спечели.

"Сега чувствам, че просто мога да използвам опита си малко повече, отколкото да се тревожа за нещата. Просто съм щастлива, че съм номер 1 в света повече от година и това е вълнуващо", добави тя.

"Ролан Гарос" ще се проведе от 28 май до 11 юни.

Още от Тенис

Виж всички