Съотборник на Минчев извън терените до края на сезона поради лични причини

Съотборникът на българския национал Мартин Минчев в Спарта Прага - Якуб Янкто, който преди време призна, че е хомосексуален, няма да играе повече за клубния си отбор до края на сезона. Чешкият национал е собственост на испанския Хетафе, но играе под наем в гранда от Прага и записа 16 мача във всички турнири този сезон. 

Янкто за признанието, че е гей: Светът на футбола е хомофобски, но аз съм щастлив с решението си

"През последната година толкова много неща се натрупаха около мен, че е по-добре да намаля темпото и да помисля и за здравето си", каза 27-годишният играч в публикация в Инстаграм. "Това не беше най-добрата година в професионален план за мен... Още повече се натъжавам, че моето здраве и психическо състояние няма да ми позволят да продължа преследването на титлата и купата", написа още Янкто. 

Спарта каза в изявление, че Янкто ще се оттегли от ангажиментите си към първия отбор поради лични причини и че клубът обсъдил ситуацията с него след пътен инцидент във вторник. Спарта е лидер в Чехия с 61 точки след 27 мача, две точки пред втория Славия Прага. Двата отбора от Прага трябва да се срещнат на финала за Купата на Чехия през май.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти