Павар: Виждали сме в миналото, че подобни обрати са възможни

Защитникът на Байерн (Мюнхен) Бенжамен Павар вярва, че отборът му може да превъзмогне пасива от 0:3 срещу Манчестър Сити в ¼-финалите на Шампионската лига. Утре двата отбора излизат на „Алианц Арена“ в реванша помежду си.

Тухел вярва в чудото, отбеляза какво първо трябва да се случи

„Готови сме за мача. Знаем, че първият двубой не беше добър за нас. Сега обаче ще имаме подкрепата на нашите фенове, като ще направим всичко възможно да спечелим срещата и да продължим напред. Виждали сме в миналото, че подобни обрати са възможни. Подготвихме се добре. Опонентът не е лесен, но с нашите привърженици зад нас, всичко е възможно. Ще дадем всичко от себе си и искаме да се възползваме от шансовете ни. Изиграхме добро първо полувреме в Манчестър и имахме добри моменти, но не отбелязахме гол. Разбира се, че искаме да спечелим всички трофеи и ще сме разочаровани, ако отпаднем утре. Нещата вървят доста добре с Томас Тухел, той е чудесен треньор с добри идеи. Вече го показа в предишните си отбори. Той е много близък с играчите си. Не искам да го сравнявам с Юлиан Нагелсман. Аз давам моя максимум на терена при който и да е наставник.

Головете ми напоследък? Ролята ми е дефанзивна, но ако вкарвам, това е добре за тима. Концентрирам се главно върху защитаването, но ако топката дойде при мен, разбира се, че ще се опитам да стрелям. Важно е да действаме като отбор. Подготвям се за всеки мач по един и същ начин независимо дали играя като десен бек, или в центъра на отбраната. Ерик Максим Чупо-Мотинг? Той прави много добър сезон и физически е доста силен. Мисля, че утре ще играе, но това зависи от треньора. Проблемът ни е, че имаме много положения, но не се възползваме от тях. Смятам, че Чупо ще ни бъде полезен. Ерлинг Холанд? Той е страхотен играч и го показва всеки уикенд. Той е сред най-добрите нападатели в света. Не бива обаче да се фокусираме само върху него, те имат и други добри футболисти. Ще бъде голям двубой утре“, коментира Павар на своята пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички