Реал Сосиедад прекъсна добрата серия на Хетафе и продължава да мечтае за ШЛ

Реал Сосиедад спечели с 2:0 доакинството си на Хетафе в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за баските паднаха в двете полувремена и бяха дело на Микел Оярсабал (45’) и Такефуса Кубо (60’). С тази си победа домакините прекъснаха и отличната серия от четири последователни двубоя без загуба за Хетафе в първенството.

Двата тима не предложиха нещо особено опасно пред някоя от двете врати в първия половин час от двубоя. В 22-ата минута футболист на баския тим падна в наказателното поле с бранител, но съдията даде знак играта да продължи.

Най-интересните неща бяха запазени за последните няколко минути от първата част. Първо Реал Сосиедад получи дузпа в 43-ата минута, когато Микел Оярсабал бе съборен в пеналта. Първоначално съдията отново подмина ситуацията, но впоследствие получи сигнал от ВАР и промени решението си, като посочи бялата точка. Именно Оярсабал пое отговорността да изпълни, но стреля слабо и Давид Сория успя да спаси. Това бе едва четвърти пропуснат 11-метров наказателен удар за нападателя на домакините. Той обаче се реваншира в добавеното време на първата част, когато успя да стигне едно центриране в наказателното поле и след лека суматоха откри с глава резултата.

Футболистите на Манол Алгуасил сякаш вдигнаха рязко оборотите, когато се стигна до около час игра. Първо Давид Силва пробва да прехвърли вратаря на гостите по брилянтен начин и само неговата добра намеса в последния момент предотврати попадението. Само около минути по-късно обаче до гол все пак се стигна, след като отбраната на Хетафе отново бе много лошо позиционирана и позволи подаване отляво, което бе засечено от оставения напълно непокрит и нахлуващ на скорост Такефуса Кубо, който удвои преднината на баските. Домакините имаха нови претенции за дузпа в 77-ата минута, но те не бяха уважени от съдията.

С тази победа Реал Сосиедад продължава да се движи на четвъртото място с 51 точки и да мечтае за Шампионската лига. Хетафе пък е на 14-ото място в подреждането на Ла Лига с 30 точки, но все още далеч не си е осигурил мястото в дивизията и през следващата година.

Още от Футбол свят

Виж всички