Убедителен Берое влоши ситуацията в Спартак (Варна), Тонислав Йорданов с хеттрик

Берое влоши сериозно ситуацията в Спартак (Варна), който се бори за своето оцеляване в елита. Заралии си тръгнаха с трите точки от морската ни столица след успех с 4:0 в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Главен съдия на двубоя беше Иво Андреев. Симеон Мечев (15) беше точен за гостите. Иван Караджов (27) спаси дузпа след удар на Лерой Микелс. През второто полувреме Тонислав Йорданов (53) отбеляза втори гол за заралии, а малко по-късно с глава отбеляза и второ попадение на сметката си. Йорданов (81) оформи своя хеттрик от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Пламен Димов.

Мачът беше много важен за домакините, които заемат последното място във временното класиране и имат едва 12 пункта в актива си. “Соколите” вече са в серия от четири поредни загуби. Към момента Спартак изостава на 4 точки от Хебър, който днес също загуби, и на 8 от Пирин, които са над тима в класирането.

Иначе през изминалата седмица отборът на Димитър Димитров - Херо изигра двубой и за Купата на България. “Соколите” се представиха добре в 1/4-финалите срещу Лудогорец, но отстъпиха в Разград и така изхвърчаха от турнира. Все пак обаче наставникът остана доволен от играта на своя тим, който има едва 2 победи в efbet Лига.

По-рано през сезона Берое и Спартак изиграха един мач в Стара Загора отново за първенството. Тогава “заралии” се наложиха с 3:1. Последният мач между двата тима на “Коритото” пък датира от 2007 година, когато варненци побеждават с 1:0.

В 8-ата минута Берое пропусна 100-процентова ситуация за гол. Серкан Юсеин пусна пас зад гърба на защитата към Вини Тирбулет. Той напредна, излезе очи в очи с вратаря на Спартак, но стреля покрай вратата. Две минути по-късно Тирублет отново беше намерен зад защитата, но Пламен Димов се намеси. Спартак отговори в 13-ата минута с шут на Евандро, отразен от Иван Караджов. Останаха съмнения, че нападателят е бил в положение на засада.

В 15-ата минута Симеон Мечев изведе гостите напред в резултата. Добра атака на заралии завърши с подаване на Тонислав Йорданов към Вини Тирбулет. Защитник спря паса, но топката попадна в Симеон Мечев, който с безкомпромисен удар се разписа. 

В 25-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа след намесата на ВАР. Макс Челич блокира удар на Родни Антуи с рамото си, но след повторение главният съдия прецени, че бранителят е играл неправомерно и посочи бялата точка. Зад топката застана Лерой Микелс, чийто удар, а след това и добавка бяха спасени с котешки рефлекс от Иван Караджов. 

В 40-ата минута удар на Евандро профуча над напречната греда на вратата зад Караджов. Минута преди края на първото полувреме стражът на Спартак Кристиано Перейра се намеси решително след удар на Тонислав Йорданов. В 51-ата минута шут на Уерди Мара облиза напречната греда. 

В 53-ата минута Берое удвои преднината си с гол на Тонислав Йорданов. Лошо изчистена топка от защитник попадна право на крака на Серкан Юсеин, който шутира. Стражът на варненци парира удара, който обаче попадна в Тонислав Йорданов. Нападателят с удар под гредата не остави никакви шансове на вратаря да се намеси. 

В 65-ата минута домакините изживяха истински шок с допускането на трети гол във вратата им. Спас Георгиев проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Тонислав Йорданов се бе позиционирал чудесно между централните защитници и с глава се разписа. 

Веднага след това Симеон Мечев беше много близо до това да отбележи гол-шедьовър, но вратарят успя да се намеси. В 76-ата минута Кристиано Перейра отрази опасен шут на Тирублет, насочен в долния ляв ъгъл. Всичко за Спартак приключи в 81-ата минута, в която гостите получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на Пламен Димов в наказателното поле. Заявеният за смяна Тонислав Йорданов остана на терена, за да оформи своя хеттрик с безпощаден удар. 

СПАРТАК (ВН) - БЕРОЕ 0:40:1 Симеон Мечев (15)0:2 Тонислав Йорданов (53)0:3 Тонислав Йорданов (65)0:4 Тонислав Йорданов (81 д)

Стартови състави: СПАРТАК: 31. Кристиано Перейра, 6. Луан Да Силва, 25. Пламен Димов, 22. Роберто Хименез, 14. Ивей Ромееш, 17. Александър Беолусов, 66. Александър Цветков, 82. Иван Йорданов, 7. Лерой Микелс, 47. Родни Антуи, 12. Евандро Коста;

БЕРОЕ: 73. Иван Караджов, 6. Макс Челич, 8. Серкан Юсеин, 10. Уерди Мара, 14. Педро Сантана, 16. Симеон Мечев, 17. Спас Георгиев, 18. Клайдер Машедо, 21. Вини Тирбулет, 77. Божидар Пенчев, 98. Тонислав Йораднов; 

НАЧАЛО: 17:45 часа СТАДИОН: “Спартак”, гр. Варна ГЛАВЕН СЪДИЯ: Иво Андреев

Още от БГ Футбол

Виж всички