Еди Хау: Предстои ни много важен месец, който започва с мача с Манчестър Юнайтед

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау смята, че отборът му трябва да се наслаждава на предстоящия натоварен и важен месец, който до голяма степен ще покаже дали наистина „свраките“ ще имат реален шанс да се преборят за участие в европейските клубни турнири, а защо не и в Шампионската лига. В момента Нюкасъл е на пето място, изоставайки на две точки от Тотнъм, който обаче е с два изиграни мач повече. „Свраките“ са само на три пункта зад Манчестър Юнайтед, който приемат на „Сейнт Джеймсис Парк“ в неделя.

"Все още не знам дали Антъни Гордън ще бъде на разположение. Той взе съвсем малко участие в тренировката в сряда, така че днес ще разберем как му се е отразило това. Ник Поуп имаше проблем в бедрото след мача с Уулвърхамптън. Той тренира през седмицата в Дубай, така че изгледите са добри.

Александър Исак се чувства във все по-добра физичка форма. Това ще го направи още по-уверен. Неговите качества никога не са били под въпрос. Много пъти съм казвал, че има истински талант. Това е само началото. Все още не съм го виждал след мачовете на националните отбори. Днес ще го видя за първи път, но не знам да има някакви проблеми.

Предстои ни месец, който е от огромна важност. Резултатите в последните два мача ни поставиха в силна позиция, но също така повдигнаха нивата на увереност на играчите. Седмицата е много важно, но преди всичко е мачът с Манчестър Юнайтед. Трябва да извлечем поуки от загубата във финала и да се опитаме да се представим по-добре. Все пак играем у дома пред нашите привърженици.

Трябва да се радваме на тези моменти и да се наслаждаваме, че сме замесени в битката за евротурнирите, вместо да се страхуваме от това къде се намираме. Намираме се на това място, защото сме го заслужили", заяви Хау. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти