Макс Верстапен все още не е напълно възстановен от стомашния вирус

Макс Верстапен, който страдаше от стомашен вирус преди Гран При на Саудитска Арабия, потвърди в четвъртък, че не е напълно възстановен преди състезанието в Австралия този уикенд.

Двукратният световен шампион заяви на пресконференцията преди старта на уикенда в Мелбърн, че се е чувствал толкова зле преди старта в Джеда, че „едва е можел да ходи“.

Стомашен вирус забави пристигането на Верстапен в Джеда

„Бях наистина много болен и с мъка успявам да ходя. Когато пристигнах в Джеда, мислех, че вече съм го преодолял, но в момента, в който се качих в болида и направих една обиколка, разбрах, че имам нужда от две обиколки само за да мога да нормализирам дишането си“, разкри 25-годишният нидерландец.„Това ме притесняваше целия уикенд. Това беше едно от първите състезания, в които усещах, че съм физически ограничен и това много ми пречеше“, добави той.

Въпреки че се чувства по-добре, пилотът на Ред Бул чака с нетърпение прекъсването на сезона за четири седмици след Гран При на Австралия. Тази пауза не бе предвидена от организаторите на Формула 1, но след отмяната на Гран При на Китай и решението стартът в Шанхай да не бъде заменян се появи тази по-дълга почивка между надпреварата в Мелбърн и тази в Баку в края на април.

Защо Формула 1 не замени Гран При на Китай?

„Преди две седмици не очаквах с нетърпение прекъсването, но след като бях болен, тези седмици ще ми помогнат да се възстановя на 100 процента“, сподели Верстапен пред медиите на пистата „Албърт парк“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти