Бианка Андрееску победи Ема Радукану на старта на турнира в Маями

Канадката Бианка Андрееску победи с 6:3, 3:6, 6:2 британката Ема Радукану в един от най-очакваните мачове от първия кръг на турнира по тенис за жени в Маями от сериите WТА 1000.

Сблъсъкът между двете бивши шампионки от Откритото първенство на САЩ не разочарова, като Андрееску изкова предимството си най-вече благодарение на отличния си сервис. Канадката завърши двубоя със 7 аса, а освен това спаси 11 от 12 възможности за пробив, които се откриха пред Радукану.

Британката, която в момента е номер 72 в световната ранглиста, имаше три възможности за пробив още в първия гейм на третия сет, както и още един шанс за брейк при 4:2 в полза на Андрееску, но това бяха само част от много ѝ пропуски, които я лишиха от нещо повече в мача.

Във втория кръг Андрееску ще играе с гъркинята Мария Сакари.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Напред в турнира продължава и бившата финалистка от Откритото първенство на Франция Маркета Вондроушова. Чехкинята нямаше никакви затруднения срещу германката Татяна Мария и се наложи с 6:4, 6:1 за 67 минути. В следващия кръг тя ще играе с номер 11 в схемата Вероника Кудерметова от Русия.

Изразителни победи постигнаха и още две от чешките представителки в турнира. Каролина Мухова спечели 11 от първите 12 гейма в мача си с швейцарката Жил Тайхман, за да го затвори с 6:0, 6:2 за точно 59 минути на корта. По този начин тя си осигури мач с китайката Лин Чжу във втория кръг. Тийнейджърката Линда Носкова пък преодоля италианката Лучия Бронзети след 6:3, 6:4. За място в третия кръг 18-годишната Носкова ще спори със сънародничката си и двукратна победителка в турнирите от "Големия шлем" Петра Квитова.

Наградният фонд на турнира в Маями е 8,8 милиона долара.

Още от Тенис

Виж всички