Лийдс се измъкна от зоната на изпадащите, бранител на Уулвс вкара един от головете на сезона

Лийдс се измъкна от зоната на изпадащите и се изкачи до 14-о място, след като победи с 4:2 Уулвърхамптън на „Молиню“ в атрактивен сблъсък от 28-ия кръг на английския елит. След този успех йоркширци са на една точка зад днешния си съперник и на два пункта над чертата, отделяща последните три тима в класирането. 

Жоао Гомеш дебютира като титуляр за „вълците“, заменяйки в халфовата линия Жоао Моутиньо. Педро Нето пък бе предпочетен пред Адама Траоре. Уестън Маккени замени контузения Тайлър Адамс с въстава на Лийдс. Вилфред Ньонто също се завърна сред титулярите.

Двубоят започна по перфектен начин за гостите, които още в шестата минута поведоха на „Молиню“. Ньонто много добре се освободи от своя пазач и върна хубаво към Джак Харисън, който от точката за изпълнение на дузпа стреля силно с левия крак за 0:1. След като се оказаха изоставащи в резултата, домакините взеха инициативата и доминираха до почивката, но Нето, Невеш и Семедо пропуснаха добри ситуации.

В началото на второто полувреме Лийдс нанесе нов удар, след като Люк Ейлинг засече с глава на далечната греда центриране на Рока от корнер – 0:2. В 63-тата минута резултатът вече бе 0:3, след като Расмус Кристенсен се възползва от лоша игра в защита на Джонатан Кастро и се разписа отблизо.

Само две минути след това обаче именно Джони Кастро компенсира и намали резултата, след като прехвърли излезлия напред Мелие с удар от въздуха от близо 40 метра.

В 73-тата минута Матеус Куня доближи Уулвърхамптън още повече до гостите, след като направи 2:3 след удар от границата на наказателното поле и рикошет.

Джони Кастро продължи да играе важна роля в този мач. В 84-тата минута той остави отбора си с човек по-малко след опасно влизане срещу Ейлинг. Лийдс се възползва от численото си предимство в седмата минута на добавеното време вкара четвърти гол. Траоре загуби топката, а Съмървил изведе добре Родриго, който технично копна топката над Са за крайното 2:4.

Още от Футбол свят

Виж всички