Алегри: Очаквам невероятно дерби с Интер, трябва да браним второто място

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели очакванията си за утрешното Дерби на Италия срещу Интер в Милано. Също така той за пореден път подчерта, че реалното място на „бианконерите“ в класирането е второто, а не седмото, като говори и за състоянието на някои от контузените играчи на отбора.

„Това ще бъде прекрасен мач пред 70 хиляди зрители. Дербито на Италия е и ще бъде невероятен двубой срещу силен отбор. Ще трябва да бъдем много добри. Можем да се подобрим и трябва да го направим в определени фази на играта, особено в контрола на топката и разчитането на ситуации. Въпреки това бих казал, че има значително израстване в тима. Междувременно, нека мислим за това да постигнем добър резултат утре вечер. Важно е и е сложно в Милано, защото мачовете за 6 точки винаги са трудни за игра. Загубихме на „Сан Сиро“ срещу Милан, както и в Неапол и Рим. У дома пък победихме Лацио и Интер, като също така направихме реми с Рома.

В момента изоставаме в класирането. Трудно е да наваксаме, но трябва да дадем най-доброто от себе си. Гледайки подреждането, повтарям и ще продължа да го правя до края на сезона: на терена отборът ни е спечелил 53 точки и така мислим ние. Между сега и окончателното решение на съда на 19 април, ще видим какво ще стане, но работим върху това. Все още ни остават Лига Европа и Купата на Италия. Трябва да защитаваме второто място, защото имаме 53 точки или с три повече от Интер, с пет повече от Милан, с четири повече от Лацио и с шест повече от Рома. Не бива да мислим за това, което става извън терена. Ако в края на сезона сме пети или шести заради санкцията, това означава, че той не е бил добър. В момента трябва да защитаваме второто място, където се намираме с изявите си на терена.

Може и Федерико Киеза и Анхел Ди Мария да са аут за утрешния мач, не знам, ще видим след последната тренировка. Нямаме опции в атака без Мойс Кийн и Аркадиуш Милик. Разполагаме с Матиас Соуле, но само с Душан Влахович като титулярен нападател. Пол Погба? Говорим едни и същи неща в продължение на осем месеца. Ако се справя добре, както беше преди двубоя с Торино, ще бъде на разположение. Съмнявам се, че ще мога да разчитам на него веднага след паузата, ще отнеме малко повече време“, заяви Алегри на днешната си пресконференция.

Още от Футбол свят

Виж всички