Последният в Ла Лига не загуби за втори пореден път

Елче и Валядолид завършиха наравно 1:1 в двубой от 25-ия кръг на Ла Лига. Кайл Ларин (4’) продължава с успешното си представяне на гостите, след като бе привлечен през зимата и откри резултата в самото начало, а Хосе Моренте (90’) донесе равенството дълбоко в добавеното време.

Гостите получиха и два червени картона след 90-ата минута на Роке Меса и Мартин Хонгла и завършиха с девет души.

Срещата започна великолепно за играчите на Пачета и те излязоха напред още в 4-ата минута, когато той отклони един опит на Лукас Оласа. Домакините имаха две добри възможности да изравнят резултата двайсетина минути преди края на редовното време на двубоя, когато Серхио Асенхо на два пъти трябваше да се намесва решително след удари на Тете Моренте и Енцо Роко.

Именно Хосе Моренте все пак успя да преодолее Асенхо в шестата минута на добавеното време, когато негов удар влетя в мрежата след рикошет и направи 1:1. Срещата се изнерви в последните минути, когато Роке Меса не прецени една своя намеса и получи втори жълт картон и бе изгонен, а същата съдба последва и Мартин Хонгла в 12-ата минута на добавеното време, но този път за реплика към съдията.

За Елче това бе втори пореден двубой без загуба, след като те са на дъното в подреждането и имат едва 13, на цели десет от Валенсия. Валядолид пък ее 13-и в класирането с 28 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички