Загуби за българите в Израел

Отборите на българските национали Пламен Гълъбов и Йоан Стоянов допуснаха домакински загуби в последния кръг от редовния сезон в първенството на Израел. Макаби (Нетаня) на Гълъбов отстъпи с 0:2 на Ашдод, а Секция (Нес Циона) на Стоянов падна с 1:3 от Апоел (Хадера).

Гълъбов и компания вече си бяха осигурили място в първата шестица за плейофите. Мачът беше по-важен за Ашдод, който зае шестото място и също ще играе в групата, която ще определи шампиона и участниците в евротурнирите. Насим Уаму си вкара автогол в 68-ата минута, а в добавеното време Елтон Аколатсе реши всичко в полза на Ашдод. Гълъбов получи жълт картон в 40-ата минута.

Секция (Нес Циона) приключи редовния сезон със серия от 7 поредни загуби. Тимът на Йоан Стоянов е твърдо на дъното в класирането с едва 17 точки. Българският халф остана на терена през всичките 90 минути срещу Апоел (Хадера), а отборът му поведе преди почивката след негова асистенция и гол на Алмог Бузагло, но през второто полувреме допусна пълен обрат.

Изненадата дойде в двубоя между Апоел (Хайфа) и Макаби (Тел Авив), завършил 1:1. Нир Битон откри за гостите в 33-ата минута, но в 57-ата получи червен картон, а Елиел Перец (63') изравни и по този начин Макаби (ТА) остана на цели 9 точки зад лидера Макаби (Хайфа), който е и с мач по-малко. 

В другите съботни мачове Бней Сахнин се наложи с 2:0 над Бейтар (Йерусалим), а Апоел (Йерусалим) загуби с 0:1 от Макаби (Бней Райна). И четирите отбора ще играят в долната осмица на плейофите.

Снимки: one.co.il

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти