Нюкасъл вади оферта за Рафиня през лятото

Нюкасъл не се е отказал от идеята да привлече в редиците си крилото на Барселона Рафиня. Бразилецът бе желан от "свраките" още миналото лято, но тогава той избра да поеме към "Камп Ноу". Там обаче представянето му е на приливи и отливи и играчът не е със статут на твърд титуляр в плановете на Чави. Затова се говори, че каталунците са склонни да изслушат оферти за него, пише "Ел Насионал".

Нюкасъл прави доста силен сезон, като достигна до финала на "Карабао Къп" и има реални шансове да се пребори за място в топ 4. Мениджърът Еди Хау обаче вече призна, че ако шефовете искат клубът да продължи да се развива, ще трябват още инвестиции и привличане на още по-класни футболисти. Именно заради това той се надява и да успее да доведе Рафиня на "Сейнт Джеймсис Парк", като е приготвил 50 милиона за правата му.

Саудитците признаха, че Нюкасъл е държавна собственост, фенове искат преразглеждане на сделката

В същото време 26-годишният бразилец редува силни с колебливи изяви откакто пристигна в Барса. До момента той е записал 36 мача във всички турнири, в които има 8 гола и 9 асистенции. Той обаче изрази негодувание при смяната си в мача с Ман Юнайтед в Лига Европа, което не бе прието с добро око от спортно-техническия щаб.

Освен това Барса трябва да събере близо 200 милиона евро от продажби през лятото, преди да може да привлича нови попълнения, както стана ясно от изказване на президента на Ла Лига Хавиер Тебас. Това почти сигурно ще означава, че клубът ще трябва да извади на пазара поне няколко от настоящите си играчи и нищо чудно Рафиня да е един от тези, които ще бъдат жертвани.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти