Отменен гол лиши Шериф от равенство срещу Ница

Отборът на Ница взе важен аванс, побеждавайки като гост тима на Шериф с минималното 1:0. Единственото попадение отбеляза Аюб Амрауи (45’).

Като цяло двата отбора демонстрираха равностоен футбол със съвсем леко предимство в притежанието на топката и креативността при завършващите удари за французите. Това придоби цифрово изражение малко преди последния съдийски сигнал за първата част, когато Аюб Амрауи овладя коженото кълбо и шутира силно от дистанция. То беше най-доброто, което можеше да направи, тъй като опитът му намери пътя до горния ляв ъгъл.

През втората част нещата не се промениха особено, освен че за определени периоди домакините от Шериф опитаха да притиснат съперниците си в тяхната половина, но така и не отправиха кой знае какви застрашителни изстрели по посока на френската врата. Все пак домакините стигнаха до попадение в 87-ата минута, което бе отменено заради засада и така отборът от Молдова загуби.

Това обаче не бива да успокоява французите, защото в плейофите на тунира Шериф отстъпи в първата среща от Партизан, но при гостуването си в Белград се мобилизира и стигна до крайния успех.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Реваншът на френска земя е на 16 март (четвъртък) и започва от 22:00 българско време.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти