Джокович получи публична подкрепа от американската тенис асоциация и US Open

Сръбската тенис звезда Новак Джокович получи подкрепата на тенис асоциацията на САЩ и организаторите на Откритото първенство на САЩ в опита му да бъде допуснат в страната и да вземе участие в предстоящите турнири на американска земя. При настоящата ситуация Джокович не отговаря на критериите за допускане на чужденци на територията на САЩ, тъй като не е ваксиниран против коронавирус. Действащите към момента ограничения са валидни до края на април, но Новак Джокович подаде молба за специално изключение, за да влезе в страната и да играе на турнирите в Индиън Уелс и Маями.

Организаторите на Откритото първенство по тенис на САЩ публикуваха изявление на официалната си страница в социалната мрежа Туитър: „Новак Джокович е един от най-великите шампиони, който нашият спорт е виждал. Американската тенис асоциация и Откритото първенство на САЩ се надяват, че Новак ще има успех в желанието си на влезе в страната, а феновете ще могат да го видят отново в действие в Индиън Уелс и Маями.“

Заради ваксинационния си статут Джокович пропусна Откритото първенство на Австралия и турнира от Големия шлем в САЩ през миналата година.

„Скоро ще се разбере. Благодарен съм на организаторите на турнирите в Индиън Уелс и Маями за тяхната публична подкрепа. Те искат да играя на тези надпревари и съм благодарен, защото аз също имам голямо желание да участвам. Очаквам с нетърпение позитивно решение скоро, но това не е в моите ръце“, коментира Новак Джокович.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти