Магучих след инфарктното класиране за еврофинал: Това беше най-нервната квалификация в живота ми

Европейската шампионка в скока на височина в зала от Торун 2021 Ярослава Магучих ще защитава титлата си в Истанбул, след като стигна по инфарктен начин до финала в Турция. Украинката беше напът да отпадне още на първата височина от 1.87 метра, след като направи два фала. Олимпийската и световна медалистка взе решение да пропусне третия си опит на тази височина и отиде на 1.91 м, където се справи и така си осигури място по пътя към финалите. Там ще бъдат още две нейни сънароднички - световната медалистка Юлия Левченко и Катерина Табасник.

“Това беше най-нервната квалификация в живота ми. Започнах с два фала и си казах: ‘Хей, трябва да започнеш да скачаш правилно’. Толкова съжалявам за феновете си и за треньорката ми, че беше толкова нервно”, сподели украинката след щастливото развитие за нея в крайна сметка.

Все пак в квалификациите в сектора за скок височина при жените не мина без изненади - сребърната европейска медалистка Мария Вукович от Черна Гора и италианката Елена Валортигара, бронзова световна медалистка, отпаднаха от битката за отличията.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти