Майката на Пламена Миткова пред Sportal.bg: Надявам се, че ще успее да се класира за финал

Световната шампионка в скока на дължина за девойки под 20 години от 2022 г. Пламена Миткова ще направи своя дебют на голям форум при мъже и жени. След броени дни тя ще стартира на Европейското първенство в зала в Истанбул, а в Турция за подкрепа са и нейните родители, които ще я гледат на живо от трибуните. Майката на Пламена - Мария Миткова, даде специално интервю пред екипа на Sportal.bg в Турция, в което говори за предстоящото участие на дъщеря си.

“Единственото, което разбирам, е резултата като го видя - иначе абсолютно нищо не разбирам от лека атлетика. Почти не пропускам състезание, много ми е приятно. Със сигурност има по-голямо вълнение сега, защото това ще е първият голям форум при жените.

Този сезон почти на всяко състезание при нея имаше притеснение, но в последните дни не виждам да е притеснена. Виждам, че изглежда съвсем спокойно, което даже много ме учудва.

Надявам се, че ще успее да се класира за финал - предполагам, че това е нейната цел и тази на Ивайло (б.а. треньорът Ивайло Русенов).

Единствените здравословни проблеми за нея този сезон бяха в Гьотеборг - имаше някакъв вирус и я болеше гърлото, но в момента не знам да има проблеми. Или поне не ми се e оплакала.

Много силно се надявам да имаме повече от един финал, но времето ще покаже”, каза Мария Миткова пред Sportal.bg.

Цялото интервю може да намерите във видеото.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти