Септември (София) с позиция за неспортсменския гол на ЦСКА - София

Отборът на ЦСКА - София постигна минимална победа от 1:0 при гостуването си на Септември (София) в среща от 21-ия кръг на efbet Лига. “Армейците” стигнаха до единственото попадение в 42-ата минута чрез Дюкенс Назон, около който възникнаха полемики. Играчите на Септември владееха топката и я изкараха, след като секунди по-рано Турицов блъсна грубо съперник, който падна лошо и се нуждаеше от помощ. "Червените" вместо да изчакат спортсменски набързо изпълниха тъча и се възползваха от създалата се суматоха, ча да отбележат.

Щабът на Септември (София) възнегодува, старши-треньорът Светослав Петров обяви, че случилото се не е било "честно", а ръководството на “червените” декларираха полярни мнения около попадението.

Светослав Петров: Не беше честно! Не приемам реакцията на ЦСКА след гола

След двубоя ощетеният отбор излезе с официална позиция във фейсбук. Ето и какво написаха от клуба на Септември (София):

“Отборът на #СептемвриСофия загуби в домакински мач от ЦСКА София с резултат 0:1!Единственото попадение за гостите падна след изключително грозна постъпка на капитанът на ЦСКА - Юрген Матей, който в разрез с феърплеят и отговорностите, които носи капитанската лента на ръката му, не върна топката във владение на #септемврийци след като бе изкарана, за да влезне лекарският екип на терена! Вместо това, той изпълни тъч към Назон, който останал сам срещу Димитър Шейтанов отбеляза!Останалите коментари са излишни! Футбола е игра за мъже!”

След поражението Септември (София) остана на 13-о място в класирането на поражението със само 4 точки повече от последния Спартак (Варна). ЦСКА - София пък продължава да е лидер и ще остане на върха независимо от крайния резултат на срещата между Левски и Лудогорец на 28 февруари (вторник).

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти