Община Мездра очаква заявки за участие в републиканския шосеен пробег "3 март"

Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в XXI Републикански шосеен пробег „3 март“ в гр. Мездра, съобщиха от общинска администрация. Състезанието се организира Община Мездра и спортен клуб по лека атлетика Атлет (Мездра). Съгласно наредбата за провеждане на шосейния пробег, участниците в него ще бъдат разделени в седем възрастови групи, като се започне от момчета и момичета родени 2014-2015 година и се стигне до мъже и жени, родени преди 2003 година. Участниците ще се съревновават на дистанции от 300 до 5 000 метра. Необходимите документи за участие са копие на акт за раждане или лична карта, картотеки от Българската федерация по лека атлетика и заверен предсъстезателен медицински преглед, уточняват организаторите. Призьорите в отделните възрастови групи ще получат медали, грамоти и парични награди. Общият награден фонд на състезанието е 3 200 лева.

Официалното откриване на XXI републикански шосеен пробег „3 март“ e в деня на Националния празник, в 10:10 ч., на площад „България“ в гр. Мездра, а награждаването по програма ще е в 12:30 ч., посочват още от Община Мездра. Заявки ще се приемат до 27 февруари 2023 г., включително, на email: sport@mezdra.egov.bg. До момента желание за участие са заявили 9 клуба, казаха за БТА организаторите.

В юбилейното издание на кроса миналата година взеха участие 240 атлети, от 20 спортни клуба от цялата страна. При мъжете, които бягаха 5000 м, победи Стоян Владков от „Локомотив“ – Дряново. Победителката при жените на 3 км, за трета поредна година стана Маринела Нинева от същия клуб.

За БТА от Община Мездра съобщиха още, че във всички издания до сега са участвали над 3 800 състезатели.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Пробегът се провежда от 2003 година насам, като негов инициатор е м.с.Георги Митев – доайен на леката атлетика, треньор, почетен гражданин на Мездра. Миналата година, след връчване на наградите на победителите в кроса, Георги Митев бе удостоен с плакет от Българската федерация по лека атлетика за неговия принос за развитието на този спорт в България и по повод 75-ата му годишнина.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти