Букайо Сака е близо до нов договор с Арсенал

Крилото на Арсенал Букайо Сака е близо до подписване на нов договор с клуба, пише “Дейли Мейл“. Възпитаникът на академията на Арсенал навлиза в последните 12 месеца от настоящия си контракт.

Очаква се новият дългосрочен договор на футболиста  да бъде на стойност над 200 000 паунда на седмица. С включените бонуси, сделката вероятно ще го превърне в най-добре платения играч на клуба.

Според изданието през последните седмици е постигнат значителен напредък в постигането на споразумение. Източници посочват, че по време на последните разговори Сака ясно е заявил желанието си да остане на стадион "Емирейтс", като вече са направени важни стъпки към положително развитие.

Новината за предстоящия нов договор на Сака ще бъде огромен стимул за отбора на Микел Артета, който преследва първата си титла във Премиър Лийг от 2004 г. насам.

Множество клубове, сред които и Манчестър Сити, следят бъдещето на Сака, имайки предвид ситуацията с неговия договор. Английският национал обаче ясно е заявил, че иска да остане в Северен Лондон, тъй като е бил убеден в посоката на развитие на клуба под ръководството на Артета.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти