Медведев се класира за четвъртфиналите на турнира в Доха, шампионът Агут е аут

Руснакът Даниил  Медведев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Доха (Катар) с награден фонд 1,377 милиона долара.

Поставеният под номер 3 Медведев, който дебютира в надпреварата през този сезон, надделя над британския квалификант Лайъм Броуди с 6:4, 6:3. Така руснакът, който в неделя спечели 16-ата титла в кариерата си на турнира в зала в Ротердам, записа 11-а победа в 13 мача от началото на годината.

"Никога не е лесно да превключиш от турнир на твърда настилка в зала към състезание на открито. Винаги имаш трудности да се адаптираш към условията. Затова се радвам, че спечелих в два сета и продължавам напред", коментира Медведев.

Руснакът очаква австралиеца Кристофър О'Конъл, който отстрани двукратния шампион и защитаващ титлата си от миналия сезон Роберто Баутиста Агут (Испания) с 3:6, 7:6(5), 6:4.

Носителят на трофея през 2019 и 2022 година Агут водеше със сет и 4:2 гейма във втория, но допусна обрат.



"Гледах малко от третия сет, когато пристигнах за мача ми, но не видях кой е спечелил. Със сигурност това е голяма победа за Крис срещу Роберто. Знам, че той може да играе много добре, така че трябва да покажа най-доброто, ако искам да го елиминирам", каза Медведев.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти