Бърни не смята, че Мик ще е отново титуляр

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун обясни, че не очаква Мик Шумахер да се върне като титуляр в световния шампионат и обясни, че ако именитият му баща Михаел Шумахер все още беше в добро здраве, то Мик нямаше да загуби мястото си в спорта.

Мик Шумахер беше освободен от Хаас, след като изтече договора му в края на 2022 и от този сезон е резервен пилот на Мерцедес. 23-годишният германец вече обяви, че към него има интерес от различни отбори за сезон 2024, но още е рано да се каже какво ще стане.

Михаел Шумахер пострада тежко при инцидент по време на ски в края на 2013 година и оттогава насам претърпя няколко мозъчни операции и се възстановява в домашни условия, но съпругата му Корина е наложила пълно информационно затъмнение относно състоянието му.

Шумахер няма да кара вместо Строл на тестовете

“Ако Михаел беше тук, като консултант на Мик, то той щеше да е титуляр за някои от добрите отбори - обясни 92-годишният Бърни пред списание Sport Bild. - С богатия си опит Михаел можеше да помогне много на Мик, както по отношение на пилотирането, така и в политиката в спорта.”

Шарл Леклер разказа за срещата си с Михаел Шумахер

Бърни обясни, че изборът на Мик да кара за Хаас е бил грешен.

Формула 1 отбелязва 6 години без Бърни

“Мик се оказа в неправилния отбор - е категоричен британецът. - Ред Бул щеше да е много по-подходящ тим за него. Там щяха да се погрижат по-добре за Мик и да му помогнат да израсне. Фамилното име на Мик тежи много и най-големият проблем на Мик е да отговори на изискванията, които идват с фамилията Шумахер. Сега ще му е трудно отново да си намери титулярно място, особено в отбор, който може да печели състезания. Съжалявам, че го казвам, но е така.”

Алонсо: Михаел Шумахер нямаше лоши дни

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти