Борусия (Дортмунд) няма да поднови договора на германски национал

27-годишният германски национал Махмуд Дахуд ще напусне Борусия (Дортмунд) в края на сезона след изтичането на договора му. Спортният директор на клуба Себастиан Кел обяви в интервю пред вестник "Билд", че контрактът на футболиста няма да бъде подновен.  

"Проведох много открит и честен разговор с Мо през миналата седмица. Казах му, че няма да подновим договора му през лятото. Той е с нас от шест години и е много добър футболист, който ценя високо както в спортно, така и в човешко отношение. Но решихме да се разделим", коментира Кел. 

Дахуд бе редовен титуляр за Борусия преди да бъде застигнат от контузии на рамото в голяма част от миналия сезон. От началото на този той записа само 6 мача във всички турнири и бе извън игра за няколко месеца заради операция на контузеното си рамо през първата част на сезона и поднови тренировки през януари. 

Равенството запази дистанцията между двата отбора от 7 точки в полза на Сепси. Съставът от Сфънту Георге заема 6-о място в класирането и ще се опита да го запази в оставащите 4 кръга от редовния сезон. Ботошани е на 8-а позиция и с все по-малко шансове да влезе в първата плейофна шестица. 

Полузащитникът се присъедини към тима от Дортмунд от Борусия (Мьонхенгладбах) през 2017 година, записвайки общо 137 мача за клуба.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти