Евертън спечели жизненоважната битка с Лийдс и се измъкна от зоната на изпадащите

Евертън постигна много важна победа с 1:0 над Лийдс на „Гудисън Парк“, благодарение на която се измъкна от зоната на изпадащите. Единственото попадение реализира Шеймъс Коулмaн в 64-тата след грешка на Илан Мелие. Това бе втора победа на „карамелите“ в трите мача на отбора под ръководството на новия мениджър Шон Дайч. Лийдс така и не успя да да стигне до точен удар в тази среща.

Дайч бе направил една промяна в сравнение с дербито на Мърсисайд. Нийл Мопе започна вместо Елис Симс. Лийдс излезе със същите 11, които стартираха и срещу Манчестър Юнайтед.

Битката през първото полувреме бе доста здрава, като „карамелите“ създаваха по-добрите положения, но завършващият удар липсваше.

В 33-тата минута в две последователни ситуации играчи на гостите чистеха топката от голлинията. Първо Мелие не излезе добре при поредното центриране от корнер, Тарковски насочи топката с глава, но Вьобер изчисти. Макнийл върна топката обратно в наказателното поле , Мопе засече с глава, но този път Маккени изчисти от голлинията. В 37-ата минута отново Тарковски засече след центриране от ъглов удар, но този път Мелие спаси.

В началото на второто полувреме Макнийл и Бамфорд пропуснаха по една добра възможност. Мелие пък на два пъти спаси удари на Миколенко. Така се стигна до 64-тата минута, когато Евертън най-сетне взе заслужен аванс. Това се случи след неочаквано попадение на Шеймъс Колмън. Не бе ясно дали той опита центриране или удар от малък ъгъл, но хвана Мелие неподготвен – 1:0.

В самия край Дукуре пропусна голяма възможност да удвои, след като излезе очи в очи с Мелие, но се забави и това даде възможност на Ааронсън да се завърне и да предотврати головата възможност.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти