Селта успя да измъкне точка с десет души с гол в добавеното време срещу Реал Сосиедад

Реал Сососиедад завършиха наравно 1:1 в домакинството си на Селта в мач от 22-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в двубоя падна още в 5-ата минута и бе дело на Микел Оярсабал, но допуснаха изравняване дълбоко в добавеното време, когато Робин Льо Норман си отбеляза автогол. Момчетата на Иманол Алгуасил завършиха срещата и с човек повече, след като Ренато Тапия бе изгонен през второто полувреме.

Домакините успяха да открият резултата още в 4-ата минута при първото по-сериозно положение в двубоя, когато Мигел Оярсал бе изведен по отличен начин от лявата страна и от малък ъгъл успя да преодолее Иван Вийяр за 1:0. След четвърт час игра футболистите на домакините протестираха и за дузпа в своя полза, но съдията остана безмълвен.

Постепенно играчите на Карлов Карвахал вдигнаха оборотите и изглеждаха много по-близо до попадението от своите домакини. Те успяваха да създават доста напрежение в наказателното поле, а основна движеща сила в натиска бе Яго Аспас.

Гостите от Селта останаха с човек по-малко по доста куриозен начин петнайсетина минути преди края на редовното време, когато Рентато Тапия получи жълт картон за един фал в средата на терена при напълно нормална игрова ситуация, реагира малко по-бурно и това му донесе и второ предупреждение в рамките на няколко секунди.

Домакините също на свой ред пропуснаха някои добри възможности за удвояване на резултата, като може би най-добрата се откри пред Такефуса Кубо, който получи в наказателното поле, но стреля Слабо и Вияр спаси. Гостите от Селта все пак стигнаха до попадение в добавеното време, когато отново Яго Аспас получи отдясно в наказателното поле, опита да центрира остро, а топката срещна крака на Льо Норман и влетя в мрежата за 1:1.

С това равенство Реал Сосиедад продължава да заема третото място в класирането с 45 точки, като са само на три от Реал Мадрид, който е втори, но и с мач по-малко. Селта пък е на 14-о място с 23 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички